Wat kunt u verwachten van de huidtherapieën bij Dermalight?

Iets laten doen aan lichaamsbeharing, pigmentvlekken ofverwijde bloedvaten is niet niks. IPL is een behandelmethode waar vaak meerdere afspraken voor nodig zijn en bij de een zijn de resultaten beter dan bij de ander. Wilt u weten of uw huidtype in aanmerking komt voor een van de behandelingen en/of wat u kunt verwachten als u bij Dermalight binnenstapt? Onze huidtherapeuten leggen het u hieronder uit. Mocht er nog iets onduidelijk zijn na het lezen van onderstaande antwoorden en vragen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. De huidtherapeuten staan u graag te woord.

Veelgestelde vragen over Laserontharing

Welke lichaamsdelen kunnen worden behandeld? 

De behandelingen kunnen over het hele lichaam worden uitgevoerd, zowel bij mannen als vrouwen. We behandelen voornamelijk ongewenste haargroei in het gelaat, de bikinilijn, schouderbeharing, armen, benen en rug. Ook grote oppervlakken kunnen snel worden behandeld.

Is mijn haar- en huidskleur geschikt?
Donkere haren op een lichte huid reageren het beste op de laser. Lichtere huidskleuren zijn zeer geschikt voor een GentleLase-behandeling. In twijfelgevallen voeren we een testbehandeling uit. Zeer blonde, grijze en rode haren bevatten weinig pigment om het licht te geleiden naar de haarzakjes en zijn dus minder geschikt. De GentleLase Pro-U pakt ook lichtere en dunnere haren.

De ontharing werkt moeilijk op een donkere huid, maar is wel mogelijk met een speciale behandelmethode.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dit is van meerdere factoren afhankelijk, maar houd rekening met 6 tot 9 behandelingen. Voor u wordt behandeld, geeft onze huidtherapeut een indicatie
van de hoeveelheid behandelingen. Dit is echter geen garantie voor permanente ontharing over een grote lengte van jaren.

Waarom meerdere behandelingen?
Haargroei kent 3 fases: groei, overgang en rust. Haren kunnen alleen in de groeifase met Laser worden vernietigd. Als de overgebleven haren in de overgangs- of rustfase zijn, zal voor verwijdering een volgende afspraak noodzakelijk zijn.

Is het pijnlijk?
Wat de één pijnlijk vindt, is voor een ander slechts gevoelig. De GentleLase heeft een efficiënte koeling met cryogeen Voor mensen met een getinte huid is de behandeling vaak gevoeliger. Een zeer donkere huid is zeer lastig te behandelen. Kort na de afspraak kan de huid rood zijn, iets zwellen of jeuken. Het zorgt voor een gevoel als zonverbranding. Na enkele uren verdwijnen de irritaties.

Heb ik een verwijsbrief nodig? 

 Een verwijsbrief van een specialist of huisarts is niet verplicht. Heeft u een medische indicatie, dan is het raadzaam om over een verwijsbrief te beschikken in verband met de vergoeding van uw zorgverzekering.

Hoe bereid ik me voor op de behandeling?
Bescherm uw huid goed tegen de zon voor minimaal een maand voor de behandeling. Mijd de zonnebank. Ook na de afspraak moet u ter voorkoming van eventuele pigmentverkleuringen uw huid voor een periode van 6 weken tegen de zon beschermen. Gebruik bijvoorbeeld een zonnebrand met een sunblock of spf 50. Onze huidspecialisten voorzien u van advies met betrekking tot de te gebruiken huidverzorging en beschermingspreparaten

Hoe zit het met lichaamsbeharing?
Voor en tijdens de behandelingen mag u de haren niet harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken. Scheren en knippen mag wel. Om de Laserbehandeling zo   optimaal mogelijk te laten verlopen, is het noodzakelijk dat tijdens het intakegesprek de haren enkele milimeters lang zijn.

Waarom maakt Dermalight gebruik van gel bij  laser?
De laser werkt met een verkoeldende spray waardoor gel niet nodig is.

Waarom is het resultaat pas na een paar weken zichtbaar?
Na de laserbehandeling blijven de haren nog enige tijd in de haarzakjes (follikels) achter. Dit gebeurt met name omdat de haren zich nog enige tijd hechten aan de opperhuid.
De opperhuid vernieuwt zich eens in de 3 weken; daarbij laten de haren los. Hierdoor ontstaat ook het effect dat het lijkt alsof de haren groeien. In
werkelijkheid laten de haren los van de onderhuidse haarzakjes. Tijdens de behandelingsperiode mogen de haren wel worden geschoren maar niet worden
geharst of uitgetrokken.

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van het te behandelen oppervlak en de plek op het lichaam die wordt onthaard. Tijdens de intake ontvangt u een exacte prijsopgave.

Vergoeding zorgverzekering
Wij zijn een kliniek waarin dermatologisch verantwoorde cosmetische behandelingen worden verricht. Sommige, zoals gezichtsontharing, acne-, pigment- of bloedvatbehandeling, worden vergoed met een aanvullende verzekering. Als voorwaarde stellen verzekeraars dat de behandeling wordt uitgevoerd door
een dermatoloog en/of huidtherapeut. Hiervoor zit u bij Dermalight goed.

Is permanente ontharing mogelijk met Laser?

Laser zorgt voor langdurige ontharing, maar geen permanente. Veel behandelaars noemen Laser permanent, maar dit is niet mogelijk. De haargroei is een proces onderhevig aan uw hormonale cyclus. Deze wordt niet beïnvloed door Laser. Het is beter om te spreken van haarreductie.

De eerste resultaten

Na 5 behandelingen is het grootste deel van de actieve haarzakjes weg. Om ook de resterende haren te verwijderen, zijn nog een aantal Laserbehandelingen nodig.
Een klein deel van de haarzakjes is helaas ongevoelig voor de laser. Deze haren zijn vaak wel lichter en dunner na laser. Houd er rekening mee dat sommige
haren in de rustfase zijn. Deze haren kunnen zich zelfs lange tijd na de behandeling ontwikkelen. Een nabehandeling 1 à 3 keer per jaar is daarbij
normaal.

Hormoonproductie
Sommige vrouwen produceren te veel mannelijke hormonen. Ze hebben een continue stimulatie van haarzakjes in typische mannelijke beharingsgebieden
(hirsutisme). Als de overproductie van dit hormoon niet geremd wordt door medicijnen, blijft de haargroei langzaam doorgaan ondanks de behandelingen. Naast de standaardbehandelingen zijn in dit geval ook aanvullende Laser afspraken nodig.

Behandeling van verwijde bloedvaten

Hoe werkt de Ellipse-behandeling?
Het bloed in uw lichaam bevat het roodgekleurde hemoglobine dat het licht van de flitslamp absorbeert en omzet in warmte. Deze warmte beschadigt de wand van het bloedvat waardoor die na verloop van tijd dichtvalt en verdwijnt.

Welke bloedvaten behandelt Dermalight?
Alleen de abnormaal verwijde bloedvaten reageren op de behandeling. De beste resultaten zijn bij behandelingen van bloedvaten in het gelaat en de hals. Met
spataderen zijn de resultaten teleurstellend.

Is elke huidskleur te behandelen?
Helaas niet. De huid moet niet gekleurd zijn door de zon. In de zomermaanden behandelen wij daarom minder.

Hoe lang duurt een behandeling?
Dit is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Ter indicatie: een gezichtsbehandeling duurt ongeveer 15 tot 30 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?
Dit valt erg mee. Cliënten die de behandeling ondergaan vergelijken het gevoel met een elastiekje dat op de huid wordt geschoten, gevolgd door een warm gevoel
dat enige minuten aanhoudt.

Moet ik na de behandeling speciale maatregelen treffen?
Voor of tussen de behandelingen mag u niet zonnebaden. Hoe bruiner de huid, hoe minder effectief de flitslamp werkt. Tot enkele weken na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon, waardoor er op de behandelde plekken bruine pigmentvlekken kunnen ontstaan. We raden aan de zon te vermijden en een
zonnebrandcrème met minimaal factor 50 te gebruiken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dit is afhankelijk van de plaats en de ernst van de aandoening. Over het algemeen gaan we uit van 1 tot 4 behandelingen met een tussenliggende periode

van 1 tot 3 maanden.

Wat zijn de tarieven?

Vragen over pigmentbehandeling

Kan elke pigmentvlek worden behandeld?
Helaas niet. Alleen zogenaamde ouderdomsvlekken kunnen worden behandeld. De flitslamp werkt niet bij moedervlekken, een zwangerschapsmasker of hyperpigmentatie als gevolg van een ontsteking.

Goedaardige pigmentvlekken?
Niet elke pigmentvlek is goedaardig. Laat een dermatoloog vaststellen dat het om een goedaardige ouderdomsvlek gaat voor u zich laat behandelen.

Hoeveel behandelingen zijn nodig per pigmentvlek?
1 tot 3 behandelingen zijn vaak voldoende.

Ontstaat er een witte plek na de behandeling?
De bruine pigmentkorrels (melanosomen) in de ouderdomsvlek worden vernietigd. Hierdoor neemt de huid weer haar normale kleur aan. De pigmentvormige cellen (melanocyten) worden niet aangetast.

Meer weten? Neem contact op